Kokosový cukr je velmi chutný a představuje zdravější variantu pro naše tělo oproti klasickému cukru. Má nízký glykemický index 35. Glykemický index u potravin vyjadřuje, do jaké míry obsažené sacharidy zvyšují hladinu cukru v krvi. Čím vyšší, tím více inzulínu se musí vyplavit. Čím více inzulínu je vyplaveno, tím větší je tendence k ukládání tuku v organismu. Obsahuje vysoké množství minerálů - draslík, fosfor a zinek. Kromě toho obsahuje hořčík, železo a vitamíny skupiny B.

Kokosový cukr se získává ručním sběrem nektaru z květu kokosových palem, které se pak dále zpracovávají. Je důležité upozornit, že kokosový cukr nepatří mezi rafinované cukry. V kokosovém nektaru se nachází 16 druhů aminokyselin. Ve velkém množství jde o glutamin, který podporuje imunitní systém a přispívá k růstu a regeneraci svalů. Obsahuje také inositol, což lidské tělo nedokáže samo v dostatečném množství vyrobit, proto by měl člověk věnovat zvýšenou pozornost jeho příjmu v potravě. Inositol ovlivňuje výživu mozkových buněk jako i metabolismus tuku, cukru a cholesterolu. Pomáhá při nespavosti a dokonce zamezuje i předčasnému stárnutí buněk.

Kokosová mouka se vyrábí z kokosové dužiny, která se po vysušení a vylisování najemno rozemele a zachová tak většinu živin kokosu. Klasickou pšeničnou mouku lze v některých receptech zcela nahradit právě kokosovou moukou.

 

Je ideální pro pečení chleba a pečiva (muffiny, zákusky). Kromě pečení se dá využít k zahuštění polévek a omáček. Díky vysokému obsahu bílkovin je velmi vhodná pro vegetariány a vegany a muže být zařazena do jídelníčku při redukci hmotnosti. Dlouhodobá konzumace pomáhá předcházet kardiovaskulárním chorobám, podporuje detoxikaci a podporuje zdravé fungování imunitního systému.

Lískové ořechy jsou bohaté na vlákniny, vitaminy a minerály. Obsahují kyselinu linolovou, která pomáhá snižovat hladinu špatného a zvyšovat hladinu dobrého cholesterolu.  Jsou zdrojem vitaminu E, který je silný antioxidant rozpustný v tucích a pomáhají chránit tělo před volnými radikály.

Skořice je vysoký zdroj antioxidantů, má protizánětlivé účinky. Bojuje s infekcí a víry, který se nacházejí ve střevech. Zlepšuje regulaci krevního cukru, snižuje hladinu cukru v krvi pomáhá v boji proti cukrovce.

Bambusová mouka/vláknina je přirozená rostlinná vláknina, která je vhodná pro přípravu různých pokrmů.

© 2018 Corvona Live Free From

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now